Залишити відгук про аптеку



Чому нам необхідно включати апельсиновий сік в наш харчовий раціон?

1) Апельсиновий сік може балансувати рівень цукру в крові.

Рівень цукру (глюкози) в крові часто змінюється в залежності від того, що ми їмо (або не їмо). Цей показник сильно змінюється під впливом стресу.

Як пояснює Американське Діабетичне Товариство, «глікемічний індекс (GI) це класифікація карбогідратів за шкалою від 0 до 100 відповідно до рівня підйому цукру в крові після прийняття їжі. Продукти з високим GI швидко засвоюються і помітно підвищують рівень цукру в крові. Продукти з низьким GI через повільне засвоєння і переварювання виробляють поступовий підйом рівня цукру і інсуліну, і, відповідно, більш корисні для організму. Можна зробити висновок, що потрібно обмежувати споживання продуктів з високим глікемічним індексом. Багато людей не знають, що апельсиновий сік і багато інших фруктів мають самі низький індекс в цьому ряду. А такі широко споживані продукти, як хліб, каші, мафіни, паста - дуже високий GI.

 2) Апельсиновий сік містить велику кількість поживних речовин.

Ми знаємо, що апельсиновий сік містить велику кількість вітаміну С, але забуваємо важливість поживних речовин, які стимулюють імунну систему і служать в якості антиоксиданту. Їжа потрібна нам як харчування. Люди вважають за краще ковтати вітамінки С, замість того, щоб випити склянку свіжого соку. У апельсиновому соку є вітамін В, калій і магній. Але найголовніше, він містить флавоніди - наренгінін і гесперидин. Ці речовини - дуже сильні антиоксиданти, які знижують швидкість старіння організму і зменшують запальні процеси.

 3) Апельсиновий сік прекрасно балансує гормони

Часто дієти з низьким вмістом карбогідратів і фруктів руйнують гормональну систему. Невелика добавка апельсинового соку вранці на сніданок може поповнити запас глікогену (запас глюкози в печінці) і стимулювати вироблення надважливого гормону щитовидної залози. Цей процес не відбувається без достатнього рівня глікогену (це пояснює озноб, що виникає в вашому тілі в момент прокидання). Апельсиновий сік є також електролітичним напоєм, «ми їмо, щоб зігрітися», стверджують фахівці. Сік -відмінна можливість виробити тепло у вашому організмі.

 4) Апельсиновий сік джерело легкозасвоюваних карбогідратів.

Багато людей з проблемами травлення погано переварюють крохмалі. Це включає такі «погані» крохмалі як хліб, каші, пасти і навіть «хороші» крохмалі - рис, картопля, кабачки. Для таких людей невеликий стакан апельсинового соку і збалансована їжа відмінний спосіб поповнити організм енергією, яка дасть можливість організму оздоровитися.

Повернутись