Залишити відгук про аптеку


Меню сайта:

Медики назвали найкорисніші продукти лютого

Замість солодощів краще вживати сухофрукти, в них міститься багато мінералів і мікроелементів

В кінці зими головне вибирати не тільки сезонні продукти, але також ті, які допоможуть організму відновитися після довгих холодів. Фахівці назвали найкорисніші продукти лютого.

Цитрусові фрукти. В кінці зими організм особливо потребує великої кількості вітаміну С, тому цитрусові повинні обов'язково бути присутнім у раціоні. Вітамін С підтримує організм, ослаблений тривалими холодами і відсутністю різноманітних свіжих овочів і фруктів. Вживайте більше звичайних і червоних апельсинів, мандаринів і грейпфрутів.

Екзотичні фрукти. У зимовий період ці фрукти набувають особливої ​​популярності. Як правило, більшість екзотичних фруктів імпортують з Таїланду, тому можна з'ясувати у продавців дні поставок. Вживайте більше манго, маракуї, ананасів і лічі.

Солодкий перець. Вітамін С взимку дуже важливий для організму, тому експерти рекомендують вживати в їжу більше солодкого перцю. Краще купувати червоний перець, хоча кількість вітаміну С в жовтому і зеленому не набагато нижче.

Зелень. Безумовно, за різноманітністю зимовий раціон харчування значно поступається літньому. Щоб додати смак звичайним зимовим страв, використовуйте різні трави і зелень. Дуже корисні будуть кріп, петрушка, базилік і м'ята. Обов'язковим пунктом вашого лютневого меню повинен стати шпинат.

Горіхи. Різні види горіхів відрізняються деякими властивостями, тому дієтологи рекомендують чергувати їх. Можна робити упор на більш звичні волоські горіхи, фундук, арахіс або кешью, або віддати перевагу більш екзотичним водам начебто бразильського горіха, пеканів і макадамії.

Сухофрукти. У лютому їжте більше родзинок, кураги, інжиру, чорносливу, фініків, урюку. Сухофрукти можна вживати як окремо, так і у вигляді енергетичних батончиків.

Коренеплоди. Як правило, більшість людей обмежуються морквою, буряком і картоплею. Однак список коренеплодів набагато ширше. Урізноманітніть своє меню за допомогою кореня петрушки, пастернаку, ріпи і кореня селери. До того ж, ці коренеплоди наситять ваш організм вітамінами.

Також в список обов'язкових продуктів лютого експерти внесли зелені овочі, виноград, овочі помаранчевого кольору, шипшина і корінь імбиру.

Повернутись