Залишити відгук про аптеку


Меню сайта:

Користь чорносливу

Вчені-селекціонери вважають, що природа придумала сливу випадково. В результаті природного схрещування аличі і терну вийшов гібрид, який ми зараз цінуємо набагато більше ніж колись.

У Закавказзі і Малої Азії з'явилися перші дерева природного схрещування. Пізніше сливи "мігрували" і тепер в кожному українському саду вони займають почесне місце. Їхні соковиті плоди ми звикли їсти не тільки свіжими, але і сушеними.

Тому практично в кожному великому місті на ринках є цілі ряди чорносливу, де ці сухофрукти продаються цілий рік.

З десятків сортів слив кращими в усьому світі вважаються Ренклод зелений, Угорка італійська та Вікторія. Для чорносливу зазвичай використовується Угорка.

Вона особливо хороша, якщо зростала поза затінення іншими деревами. Слива потребує сонце. Під дією ультрафіолетових променів, вона синтезує цукор. 

Крім фруктози, глюкози і сахарози, відсоток яких у плодах досягає 17-ти, сливи багаті яблучною і лимонною кислотами, вітамінами А, С, В1, В2, Р.

У сливах більше мінеральних речовин, ніж у яблуках і грушах. "Фіолетові" плоди відрізняє високий вміст калію і фосфору, а натрію, кальцію, магнію і заліза в них трохи менше. Чорнослив зберігає ці речовини на зиму і весну, не дозволяючи людству страждати від авітамінозу.

Тому варто чорнослив вживати хоча б два рази на тиждень.

 

Повернутись